City Dox, een duurzame wijk

City Dox is een nieuwe wijk in het hart van Brussel, in Anderlecht, waar woningen, kantoren, productieve activiteiten en winkels naast elkaar liggen. Ontworpen om te voldoen aan de hoogste milieu- en sociale normen, is City Dox een duurzaam vastgoedproject, van bouw tot exploitatie. Met het oog op de toekomst respecteert de wijk de natuur en de bewoners.

Meer informatie over de wijk

Een ecologisch verantwoorde bouwplaats

Om het milieu te respecteren en de impact van de bouwplaats op het milieu te beperken, zijn verschillende oplossingen ingevoerd.

 • null

  Beheer van vervuilde grond

  Gebouwd op een voormalig braakliggend industrieterrein, werd de site gesaneerd voordat de bouw begon.

 • null

  Natuurlijke materialen

  De architecten hebben milieuvriendelijke en duurzame gebouwen ontworpen met materialen die voldoen aan de huidige milieunormen, om de duurzaamheid van de gebouwen op lange termijn te waarborgen.

  City Dox en al zijn infrastructuren zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste verwachtingen op het gebied van energieoptimalisatie en het welzijn van de bewoners.

 • null

  Hernieuwbare energie

  Zonnepanelen op de daken van de gebouwen voorzien de gemeenschappelijke ruimten van groene stroom.

Waterbeheer

Om het verbruik van drinkwater te beperken worden regenwater en afvalwater opgevangen en gefilterd. Het kan dan worden gebruikt om de gemeenschappelijke tuin te besproeien en de toiletten in het Park Side gebouw door te spoelen.

Afvalbeheer

Er zijn half ingegraven Molok-containers geplaatst om het overmatig gebruik van vuilniszakken te verminderen en een praktisch en ecologisch verantwoord afvalbeheer te bieden.

Zachte mobiliteit

Op het terrein zijn brede fietspaden en beveiligde fietsenstallingen aangelegd om de zachte mobiliteit te bevorderen en de gemoedsrust van voorbijgangers en bewoners te garanderen.
De Park Side residentie

Verbetering van productieve activiteiten

City Dox bevordert lokale productie en circulaire consumptie-modellen. In die zin beschikt de wijk over 2.800 m2 ruimte voor productieve activiteiten. Iedereen die een activiteit wil ontwikkelen die op kleine of middelgrote schaal goederen of diensten produceert, kan zo deelnemen aan het economische en sociale leven van het district.

Meer informatie over productieve activiteiten
null

Een buurt die diversiteit bevordert

City Dox is een wijk die diversiteit bevordert door zijn multifunctionele, multiculturele en multi-generationele karakter. De diversiteit van de profielen die het district bewonen weerspiegelt de diversiteit van de infrastructuur en het nut ervan. De beschikbare woningen, kantoren en commerciële ruimtes zijn nauwkeurig ontworpen om te voldoen aan de verwachtingen van de bewoners, arbeiders, ambachtslieden of handelaren die in de wijk komen wonen. Over het geheel genomen weerspiegelt het project de sociale diversiteit van het Brusselse stadsweefsel en biedt het de bewoners een wijk die zijn status waardig is.

Meer informatie over de wijk

Welzijn als prioriteit

City Dox biedt bewoners en werknemers die zich erheen verplaatsen, een dynamische omgeving en een groene wijk waar het goed wonen en werken is. Langs het kanaal en omgeven door groene ruimten biedt de wijk rust en sereniteit, op slechts enkele minuten van het stadscentrum. Deze groeiende wijk weerspiegelt de creatieve en sociale evolutie van Brussel.

Een slimme investering

Wilt u investeren in een duurzame en populaire wijk in Brussel? Lever een slimme bijdrage aan de toekomst van de samenleving door een woning te kopen die voldoet aan de groeiende vraag naar huurwoningen. Onze appartementen en studio’s in het Park Side gebouw en hun strategische ligging in Anderlecht garanderen u een hoog rendement op uw investering.

Investeren in een duurzame wijk
Restaurant - City Dox